Bliži se Svetsko prvensto u krosu: U "Parku prijateljstva" održana promocija medalja

Dvadesetak dana ostalo je do šampionata

08.03.2024. 14:59
  • Podeli:
trka UNA-6505989a4dc74.webp Foto: UNA

U "Parku prijateljstva" na Novom Beogradu kraj "Večne vatre" promovisane su medalje za Svetsko prvenstvo u krosu koje će se održati u Beogradu 30. marta.

Na promociji su organizovane trke za najmlađe, a pobede su upisale dve devojčice koje su još jednom pokazale da je potencijal srpske atletike ogroman.

Događaju su prisustvovali i predsednik Lokalnog organizacionog komiteta Slobodan Branković, kao i najbolji srpski srednjeprugaš Elzan Bibić, koji je najboljoj deci dodelio odličja.

"Zahvalan sam našoj organizaciji i svima koji su deo ovog puta sa mnom. Hvala vam na podršci i veri u nas, atletičare. Neka nam ova godina donese mnogo uspeha, i neka svaka trka bude korak ka novim visinama. Hvala vam", rekao je Bibić.

Slobodan Branković je govorio je o značaju jednog ovakvog događaja, istakao kojom su se idejom vodili prilikom izrade medalja, a potom i podsetio na manifestacije koje organizovao Beograd i srpska atletika.

"Danas smo se okupili ovde kako bi vam otkrili medalje Svetkog prvenstva u krosu koje će se održati za tri nedelje upravo na ovom mestu. Već u ponedeljak kreću radovi u Parku prijateljstva, a za sedam dana ovaj prostor nećete moći da prepoznate. Ove medalje nisu samo komad metala već simbol truda, strasti i predanosti svakog takmičara, svaka od njih nosi priču o treninzima, odlučnosti i neizmernom radu koji je uložen kako bi došli do njenog osvajanja", istakao je Branković i dodao:

"Srpski atletski savez je u protekloj deceniji organizovao mnoštvo takmičenja, od koji su svakako najznačajnija Evropsko i Svetsko u dvorani, na kojima smo se uvek trudili da budemo unikatni i savršeni u svim sektorima organizacije pa tako i u domenu medalja", zaključio je Branković.

Biće to prvo veliko planetarno takmičenje nakon Glazgova i preko 1000 takmičara iz čitavog sveta u seniorskoj i juniorskoj kategoriji za muškarce i žene, kao i u mešovitoj štafeti boriće se za najviše pozicije.

Beograd će nakon organizacije Evropskog prvenstva u krosu, Svetskog i Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici biti domaćin i Svetskog šampionata u krosu 30. marta i tako još jednom postati prestonica "kraljice sportova".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()