Bregar: Obećavam da ćemo se boriti, devojkama je podrška važna

Prvo mesto na tabeli drži Crna Gora

28.02.2024. 14:49
  • Podeli:
rukometna ženska selekcija Srbije  RSS-65df343abf36d.webp Foto: RSS

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar u Zrenjaninu je zjavio je da će njegove izabranice dati sve od sebe da pobede selekciju Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, koje će biti održano u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Prvo je Bregar istakao gostoprimstvo i dobre uslove za boravak i odigravanje utakmica, a potom podsetio da je rukometna reprezentacija Srbije u Zrenjaninu uvek dolazila do dobrih rezultata. 

"Imali smo uoči ove utakmice četiri treninga do sada u Zrenjaninu. U tim su se vratile kapiten Jovana Risović i Marija Petrović, koje nisu igrale na Svetskom prvenstvu, imali smo i manjih zdravstvenih problema. Što se sutrašnje utakmice tiče, pred nama je dobro organizovan i jak protivnik kog dobro poznajemo", rekao je Bregar i dodao:

"Napravili su dobar rezultat na poslednjem svetskom i evropskom prvenstvu i sigurno da će nam puno značiti podrška publike, koju ovim putem pozivam da nas bodri. Obećavam da ćemo se boriti i dati sve od sebe, kako bi se na kraju zajedno radovali".

Kapitenka reprezentacije Srbije Jovana Risović izjavila je da očekuje veliku podršku navijača i ističe da je zadovoljna što su reprezentativke u Zrenjaninu - mestu gde su i ranije dolazile do pozitivnih ishoda.

"Nadam se da će nas publika voditi do tog nekog pozitivnog rezultata, koji nam je preko potreban pred poslednje dve utakmice u aprilu. Crna Gora je kvalitetna ekipa, u ovom sastavu je već duže vreme, igraju čvrstu odbranu. Nadam se da ćemo moći da im pariramo na najbolji mogući način i da na kraju slavimo", rekla je Risović. 

Utakmica između Srbije i Crne Gore na programu je 29. februara od 18 časova. Pored Srbije i Crne Gore u Grupi 6 kvalifikacija za EP 2024. nalaze se još selekcije Turske i Bugarske

Prvo mesto na tabeli drži Crna Gora sa četiri boda, dok je Srbija druga sa tri. Turska je treća sa jednim bodom, dok je Bugarska poslednja bez bodova.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće dve prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Evropsko prvenstvo 2024. će biti održano od 28. novembra do 15. decembra 2024. godine u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()