Brižit Enrikes podnela ostavku u jeku priprema Olimpijskih igara 2024

Ona je na kraju svog izlaganja dobila aplauze članove skupštine zbog posvećenosti i modernizaciji

26.05.2023. 09:18
  • Podeli:
Brižit Enrikes-647054861d64e.webp Foto: Profimedia

Predsednica Olimpijskog komiteta Francuske (CNOSF) Brižit Enrikes podnela je ostavku na tu funkciju, prenosi AP.

U saopštenju CNOSF se navodi da je Enrikes na početku sastanka generalne skupštine objavila da se povlači.

Enrikes, koja je bila prva žena predsednika CNOSF, objasnila je članovima skupštine u uvodnom izlaganju razloge svoje odluke.

Ona je na kraju svog izlaganja dobila aplauze članove skupštine zbog posvećenosti i modernizaciji, koja je unela u CNOSF od juna 2021. kada je preuzela mesto predsednika.

U saopštenju se navodi da će mesto predsednika privremeno da preuzme generalna sekretarka CNOSF Astrid Gujar. Ona će nadgledati izborni proces za novog predsednika u roku od tri meseca.

AP podseća da su u Francuskoj u jeku priprema za Olimpijske igre u Parizu, koje počinju 26. jula naredne godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()