Burno je svetu F1: Još uvek nema dogovora sa Aston Martinom, Fernando Alonso čeka poziv Mercedesa

Nastala je prava pometnja odlaskom Hamiltona

11.02.2024. 17:36
  • Podeli:
Fernando Alonso-641826e2c738e.webp Foto: Profimedia

Španski vozač Fernando Alonso (42) nije počeo pregovore sa Aston Martinom u vezi produženja ugovora, pošto očekuje da od 2025. godine vozi za ekipu Mercedesa u šampionatu Formule jedan, prenosi španski sportski list Marka.

Alonso ima ugovor sa Aston Martinom do kraja ove godine, a novodno je, bilo razgovora oko produženja saradnje između španskog vozača sa ovim timom do kraja 2026. godine.

Međutim, Marka tvrdi da je odluka vozača Mercedesa Luisa Hamiltona da na kraju sezone pređe u Ferari poremetila planove brojnih vozača i timova u Formuli jedan i donela velika uzbuđenja u svetu brzih trkačkih automobila.

Španski list podseća da Mercedes u narednoj godini računa na Džordža Rasela, a još nije poznato ko će da bude zamena za Hamiltona. Marka ističe da je to glavni razlog zašto Alonso još nije produžio ugovor sa Aston Martinom, jer španski vozač očekuje poziv čelnika Mercedesa. Alonso je ,navodno, uveren da može da postigne dogovor sa rukovodstvom Mercedesa.

Alonso je u karijeri osvojio dve titule u F1 i to 2005. i 2006. godine sa ekipom Renoa.

Vremena za razmišljanje i pregovaranje nema puno jer nova sezona u šampionatu F1 startuje uskoro. Tačnije, počinje trkom za Veliku nagradu Bahreina, koja je na programu drugog marta. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()