Delfini bez polufinala Evropskog prvenstva: Mađari preživeli kroz peterce

Srbija tuguje u Zagrebu

12.01.2024. 16:24
  • Podeli:
Vaterpolisti Srbije-65a0f36cc69d5.webp Foto: Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva i nije uspela da se plasira u borbu za medalje jer je od nje bila bolja Mađarska, posle peteraca pošto je nakon 32 minuta igre rezultat bio izjednačen na 10:10.

Utakmicu je odlučio Marko Radulović, reprezentativac Srbije, njemu je ispala lopta iz ruke pri pokušaju šuta peterca, a kako su svi ostali strelci bili precizni taj momenat je značio prednost za Mađare, dovoljnu za konačnu pobedu.

Mađari su prvi stigli do gola, usledio je preokret Srbije preko Rašovića i Jakšića, imala je Srbija šansu da povede i sa dva pogotka razlike, ali je posle prve deonice rezultat bio izjednačen na 3:3, uprkos velikim prilikama za srpski tim i zahvaljujući odličnom golmanu Mitroviću.

Propuštale su ekipe napad za napadom u nastavku, sudije su revnosno kažnjavale sve kontakte i isključivale igrače, Mađari su se bolje snašli u svemu i poveli su sa 5:4, ali je posle odličnog kontranapada Srbija preko Ubovića izjednačila na 5:5, što je bio i rezultat na poluvremenu.

Jurila je Srbija zaostatak tokom cele treće deonice, u poslednjem minutu je imala egal, ali je posle pogođene stative i isključenja Rašovića u povratku u odbranu dozvolila rivalu da povede pred poslednji kvartal.

Selektor Stevanović je u vatru bacio rezervnog golmana Filipovića i on se istakao odbranom udarca Tatraija posle čega je usledio fantastičan napad Srbije i realizacija Rašovića za egal od 9:9.

Totalna konfuzija je nastala u narednim minutima, Srbija je dobro branila, ali je loše napadala, čudne su bile i odluke sudija pa se u poslednja dva minuta utakmice ušlo sa nerešenim rezultatom.

Minut odmora selektora Stevanovića je urodio plodom, sjajnu akciju je izvela Srbija, Drašović je asistirao Vicu za laku realizaciju na stotinu sekundi do kraja duela, ali je usledila veoma srećna okolnost za protivnika i lopta je ispod ruke Filipovića ušla u gol Srbije za novi egal.

Delovalo je da Srbija ima dobar napad, loše je lopta prolazila, udarac koji je dobio Jakšić nije sakncionisan i protivnik je dobio šansu, ali je nije iskoristio i pobednika su morali da odluče peterci.

Kao što je već rečeno, svi strelci su bili precizni, osim reprezentativca Srbije Marka Radulovića koji nije ni šutnuo jer mu je lopta ispala iz ruke, što je značilo i poraz srpskog tima, odnosno prolaz Mađara u polufinale takmičenja u Zagrebu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()