Delfini torpedovali Amerikance u polufinalu OI: Silna Srbija će se boriti za zlato u Parizu

U drugom polufinalu snage će odmeriti Mađarska i Hrvatska

09.08.2024. 15:44
  • Podeli:
oi 2024, vaterpolo reprezentacija srbije sad, vaterpolisti srbije - 9 avg 2024 - Retuers-66b61b9d237fe.webp Foto: Reuters

Vaterpolisti Srbije odigrali su još jedan fantastičan meč na olimpijskom turniru, ovoga puta u finalu - Delfini su torpedovali reprezentaciju SAD, pobedili sa 10:6 i plasirali se u finale OI!

Srbija će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Hrvatske i Mađarske, koji je na programu večeras od 19.35, a samo finale je na progarmu poslednjeg dana Olimpijskih igara, u nedelju 11. avgusta od 14 časova.

Ako ćemo svi da priznamo - malo ko je očekivao, naročito posle prvih mečeva na Igrama, da izabranici Uroša Stevanovića mogu daleko da doguraju na najvećem sportskom takmičenju - u to su verovali samo on i njegovi izabranici. I svaka im čast na tome i na igri koju su prikazali i danas protiv Amerikanaca, i u četvrtfinalu protiv Grčke.

Od samog starta današnjeg duela viđena je velika borba i odbrane oba tima funkcionisale su sjajno. Amerikanci su poveli preko Marka Vavića, izjednačio je Nikola Jakšić, zatim je Rajder Dod pogodio u napadu sa dva igrača više, da bi poslednji gol u prvoj četvrtini dao Sava Ranđelović za 2:2. U ovom periodu igre blistao je američki golman Adrijan Vajnberg.

Zablistali su vaterpolisti Srbije u drugoj četvrtini. Skoro u svakom napadu Amerikanci su imali igrača više, ali je naša odbrana bila na nivou, a konačno je krenulo i u napadu. Dva gola u drugoj četvrtini postigao je Nikola Dedović, a po jedan braća Nikola i Petar Jakšić, dok su za Amerikance pogađali Luka Kupido i Ben Halok. Posle dve četvrtine imali smo prednost od 6:4.

Velika borba vodila se i u trećoj četvrtini koja je završena 2:2. Imali smo dva puta po tri gola prednosti (7:4 i 8:5), ali su se Amerikanci vraćali. Golove za naš tim u ovom periodu postigli su Nikola Dedović i Nemanja Vico, dok su za Ameriku pogađali Marko Vavić i Aleks Bouven.

Četvrta četvrtina bila je čista rutina, golovima Nikole Dedovića i Nikole Jakšića stigli su do 10:6 i plasmana u finale. 

Najbolji u našem timu bio je Nikola Dedović sa četiri gola, jedan manje postigao je Nikola Jakšić, a pogađali su još Sava Ranđelović, Petar Jakšić i Nemanja Vico.

Kod Amerikanaca dva gola je postigao Marko Vavić, dok su po jednom strelci bili Rajder Dod, Luka Kupido, Ben Halok i Aleks Bouven.

Cup tree provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()