Đerona: Najveća snaga Katara je timska igra

Borbenost i kvalitet Srbije su neupitni, rekao je selektor rukometaša Srbije

16.01.2023. 14:40
  • Podeli:
Antonio Đerona-63c553ce9c59a.webp Foto: RSS

Selektor muške reprezentacije Srbije Antonio Đerona izjavio je da je najveća prednost Katara timska igra, ali je dodao da veruje u pobedu svog tima.

Rukometaši Srbije igraće u utorak od 20.30 sati protiv Katara u meču 3. kola grupe E na Svetskom prvenstvu u Katovicama.

"Jako dobro poznajem njihove igrače. Sa mnogima sam radio u Kataru, napredovali su dosta. Tada su to bili mladi igrači, dok su sada to okosnice njihovog tima. Najveća snaga njihovog tima je timska igra. Pripremaju ovo prvenstvo od avgusta prošle godine, biće jako teško pobediti ih, ali ja verujem u ovu ekipu i pokazali smo da možemo sa svima da se nosimo i svakoga da pobedimo. I u nedelju je ekipa bila blizu pobede. Borbenost i kvalitet Srbije su neupitni", rekao je Đerona, prenosi zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

Srbija je u 1. kolu SP pobedila Alžir 36:27, a u nedelju je poražena od Nemačke 34:33.

"Teško je izgubiti onakvu utakmicu na samom kraju, ekipa se borila svih 60 minuta. Imali smo svoje prilike iako je Nemačka vodila tokom čitavog susreta. Gledajući video sa utakmice, potvrđujem svoje nezadovoljstvo određenim sudijskim odlukama, ali ta utakmica je za nas već prošlost, od danas smo fokusirani samo na Katar. Već smo poslali video snimke narednog protivnika kako bi preusmerili misli sa Nemačke i bili u svojim glavama usresređeni samo na Katar", dodao je selektor Srbije.

Đerona je još jednom analizirao poraz od Nemačke.

"Našli smo svoju agresivnost u odbrani u poslednjih 15 minuta utakmice. U istom periodu i Cupara se istakao sa nekoliko ključnih odbrana, koje su nam mnogo pomogle. To nam je dalo mogućnost da trčimo malo više, ali nam je nedostajalo još barem dva minuta do potpunog preokreta. Uradili smo detaljnu analizu i izvućićemo pouke iz ove utakmice", zaključio je Đerona.

U drugom meču 3. kola grupe E u utorak od 18 sati igraće Alžir - Nemačka. 

Plasman u narednu fazu takmičenja obezbediće tri prvoplasirane selekcije iz grupe.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()