Dobio zamenu: Evo ko će umesto Mićića nastupiti na Olimpijskim igrama

Takmičenje u slobodnom stilu u kategoriji do 57 kilograma počinje u četvrtak osmog avgusta

05.08.2024. 15:59
  • Podeli:
stevan mićić profimedia-66b0d9c15fbed.webp Foto: Profimedia

Srpski reprezentativac Stevan Mićić zbog povrede neće biti u mogućnosti da se takmiči za olimpijsku slavu, ali Srbija ima spremnu zamenu za rvanje slobodnim stilom u kategoriji do 57 kilograma.

U pitanju je nekadašnji evropski šampion Azamat Tuskajev!

Po svemu sudeći, on će zameniti Mićića kao jedan od 114 učesnika srpske misije na Olimpijskim igrama u Parizu. Vest je na društenim mrežama praktično potvrdio Hetag Cabolov, još jedan srpski reprezentativac koji je rođen u Rusiji i čiji odlazak na Igre nije bio izvestan skoro do poslednjeg dana.

Cabolov je na instagram storiju objavio snimak na kojem se on nalazi u Parizu upravo sa Tuskajevom i potom prstom pokazao na grb Olimpijskog komiteta Srbije, jasno ukazavši da je Tuskajev pred nastupom na Igrama.

Tuskajev je dobio neophodna srpska dokumenta početkom 2024. godine i mnogi su se pitali zbog čega je angažovan, budući da je sa Mićićem, aktuelnim svetskim šampionom, srpska selekcija bila izuzetno "popunjena" na toj poziciji. Spletom nesrećnih okolnosti, ovakva odluka Rvačkog saveza Srbije mogla bi da se ispostavi kao ispravna.

Takmičenje u muškoj konkurenciji u slobodnom stilu u kategoriji do 57 kilograma počinje u četvrtak osmog avgusta.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()