Doček za srpske šampionke pred Starim dvorom: Hiljade građana slavilo sa odbojkašicama

"Svaka od nas nosi Srbiju u srcu. Vi ste naša tajna uspeha i naša podrška“, rekla je Jovana Stevanović otkrivajući tajnu uspeha

16.10.2022. 20:50
  • Podeli:
odbojkasice_docek_tanjug-1666005342456.webp Foto: TARA RADOVANOVIC/Tanjug

Više hiljada navijača dočekalo je večeras ispred Skupštine grada Beograda srpske odbojkašice, koje su na Svetskom šampionatu u Poljskoj i Holandiji osvojile drugo uzastopno zlato.

Predvođene najboljom na svetu Tijanom Bošković srpske odbojkašice su izašle nešto posle 20.15 sati na čuveni balkon i zasluženo dobile ovacije za sve što su uradile na prvenstvu sveta i radost koju su donele navijačima Srbije.

Tijana je istakla da su svaki dan osećale jaku podršku iz Srbije.

"Za nas je uvek bila i biće velika čast da igramo za našu zemlju. Čvrsto verujem da se vidimo sledeće godine, na istom mestu i istim povodom", istakla je MVP šampionata.

Svaka od njih bacila je po jednu loptu u publiku.

Zatim se obratila prva Teodora Pušić, koja je zahvalila na podršci i navijanju.

"Hvala vam na lepim porukama tokom celog turnira, ovih 12 pobeda je za vas“, kazala je i pozdravila svoju baku i deku koji su došli u Beograd da je dočekaju.

Tehničar Bojana Drča izjavila je da oseća veliku tremu.

"Lakše mi je bilo da igram u finalu, nego da sada pričam ovde pred vama. Hvala vam što ste bili uz nas, ovo zlato je i vaše i hvala vam na svemu“, izjavila je.

Jovana Stevanović je kazala da ih često pitaju „koja je tajna njihovog uspeha“.

"Svaka od nas nosi Srbiju u srcu. Vi ste naša tajna uspeha i naša podrška“, rekla je.

Italijanski stručnjak Danijele Santareli izazvao je erupciju oduševljenja kada je prisutne pozdravio na srpskom, a potom je obećao da će do sledeće godine i narednog slavlja naučiti srpski jezik.



"Znao sam da je ovaj tim neverovatan, da su devojke neverovatne. Hvala mom stručnom štabu, koji je radio neverovatan posao, napravili smo fantastičnu sinergiju. Hvala vam svima na podršci", rekao je Santareli.

Prethodno, u Skupštini grada odbojkašice su pozdravili gradonačelnik Aleksandar Šapić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i gradski sekretar za sport Nikola Penić.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()