Đurđe Matić na SP u Dohi: Lični rekord, ali ne i veliki plasman

U kvalifikacijama je nastupalo 67 plivača

11.02.2024. 22:15
  • Podeli:
Plivanje-65c8b26009d6a.webp Foto: AP Photo/Hassan Ammar/Tanjug

Srpski plivač Đurđe Matić nije uspeo da se plasira u polufinale trke 50 metara delfin na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Matić je 50 metara isplivao za 23,97 sekundi, što je njegov novi lični rekord. On je na kraju zauzeo 29. mesto u kvalifikacijama. U kvalifikacijama je nastupilo 67 plivača.

Srpska ženska štafeta 4x100 metara slobodno nije uspela da se plasira u finale SP, pošto je u kvalifikacijama osvojila 13. mesto. Za Srbiju su plivale Katarina Milutinović, Nina Stanisavljević, Jana Marković i Martina Bukvić. One su ostvarile vreme od tri minuta, 47 sekundi i 12 stotinki. Najbolje vreme u kvalifikacijama imala je Australija (3:38.33).

Srpska muška štafeta 4x100 metara slobodno ranije danas izborila je finale SP i plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Srpska štafeta, koju čine Andrej Barna, Velimir Stjepanović, Nikola Aćin i Uroš Nikolić, nastupiće večeras u finalu od 18.31 časova.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()