Džombeta: Držali smo se do kraja, pobedili su nas oni koje smo mi pobeđivali

Naš tim se osvrnuo na finalnu trku

08.08.2024. 14:52
  • Podeli:
oi 2024, Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Marko Dragosavljević, Vladimir Torubarov, kajak, srpski kajakaši - 8 avg 2024 - foto Reuters-66b4c27897515.webp Foto: Reuters

Kajakaš Anđelo Džombeta izjavio je danas da mu je žao što srpski muški četverac nije osvojio medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srpski muški četverac u kajaku osvojio je danas šesto mesto u finalu u disciplini K4 na 500 metara OI. Četvorosed Srbije u sastavu Džombeta, Marko Novaković, Marko Dragosavljević i Vladimir Torubarov ostvario je vreme jedan minut, 21 sekunda i 52 stotinke.

"Mogu da kažem da smo i u kvalifikacijama i u polufinalu pokazali da smo na visokom nivou. Prvi start nas je poremetio, krenuli smo dobro tad, posle smo loše krenuli. Držali smo se do kraja, pobedili su nas oni koje smo mi pobeđivali. Nismo se potpuno oporavili, zbog toga mi je žao. Pokušaćemo da korigujemo ovo u naredne četiri godine", rekao je Džombeta novinarima u Parizu.

Finale na Igrama u Parizu bilo je isti dan kao i polufinale.

"Uglavnom dan kasnije bude finale i svi se regenerišu, ovo je malo ekstremno pa ko se kako snađe, razumem da je to i zbog atmosfere i publike", dodao je Džombeta.

Novaković se osvrnuo na rezultat iz finala.

"U jednu ruku pokušavam da rezimiram, u drugu mi pada sve ono što smo do sada uradili i šta se sve istrpelo... Ovolikom čoveku…da ovako ima izlive emocija... Znam koliko smo svi trpeli počevši od porodice. Sigurno da nije realna slika, treće OI, osećam medalju i iz nekog razloga izgubimo...", naveo je Novaković.

"Svaki put sam našao motivaciju da ponovo dođem, da idem dalje.Mogu samo svima da se zahvalim koji su bili tu i koji su ovo pratili. Čast mi je što sam bio ovde sa momcima... Moram da se skoncentrišem, sutra imamo i dvosed da tu probamo nešto da napravimo", dodao je Novaković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()