Farska ostrva pišu istoriju: Prvi spektakl na Evropskom prvenstvu stigao uzimanjem boda Norveškoj

Šokirali favorita i "odlepili" od sreće

14.01.2024. 11:45
  • Podeli:
Rukometaši Farskih ostrva-65a3b9ee07398.webp Foto: Soeren Stache/dpa via AP/Tanjug

Rukometna reprezentacija Farskih ostrva najveći je hit Evropskog prvenstva. Ova simpatična selekcija uspela je napravi čudo kada je izborila remi protiv ubedljovo favorizovane selekcije Norveške i time otvori svoj put ka narednoj rundi takmičenja. 

Farani su rezultatom 26:26 šokirali svetsku velesilu i tako osvojili istorijski, prvi bod na evropskim prvenstvima. Još impresivnije je to što je ova zemlja s tek nešto više od 50.000 stanovnika do remija došla nakon preokreta i minusa od dva gola u finišu meča. 

Norvežani su u poslednjih 100 sekundi imali čak tri gola prednosti. Desetak sekundi pre kraja Farska ostrva su stigla do minus jedan, Norvežani promašili, a onda su u kontri Farani dobili sedmerac.

Ko se ovakvom ishodu ne bi radovao?

Mladi junak Elias Elefsen a Skipagotu, koji tokom sezone igra za Kiel, ukrao je loptu u poslednjem napadu Norvežana, iznudio sedmerac i sekund pre kraja ga realizovao za veliki trijumf.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()