Ferari prekinuo dominaciju Red Bula: Ferstapen ni u prva četiri

Sledeća trka se vozi za Veliku nagradu Japana

17.09.2023. 16:44
  • Podeli:
Karlos Sainc-650710989af57.webp Foto: AP Photo/Vincent Thian/Tanjug

Vozač Ferarija Španac Karlos Sainc pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Singapura.

Sainc je iskoristio pol poziciju i zasluženo je stigao do druge pobede. On je ostvario vreme od 1:46:37.418. 

Drugo mesto osvojio je vozač Meklarena Lando Noris, dok je treća pozicija pripala Luisu Hamiltonu iz Mercedesa. Hamilton je osvojio dodatni bod za najbrži krug na trci.

Vozač Ferarija Šarl Lekler osvojio je četvrto mesto, a peti je bio vozač Red Bula i aktuelni svetski šampion u F1 Maks Ferstapen.

Sainc je trijumfom u Singapuru doneo prvu pobedu Ferariju ove sezone, pošto je na prethodnih 14 trka u 2023. godini slavila ekipa Red Bula. Španac je ujedno prekinuo seriju od 10 uzastopnih pobeda Ferstapena.

Bodove na VN Singapura su još osvojili vozač Alpina Pjer Gasli, Oskar Pjastri iz Meklarena, Serhio Peres iz Red Bula, Lijam Loson iz Alfa Taurija i Kevin Magnusen iz Hasa.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Ferstapen sa 374 boda, dok je Peres drugi sa 223.

Naredna trka biće vožena 24. septembra za Veliku nagradu Japana.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()