Ferstapen ne spušta nogu sa gasa: Maks kroz cilj prolazi samo prvi ili ne prolazi uopšte

Trku u Japanu obeležio je incident koji je i doveo do prekida posle samo tri krivine

07.04.2024. 14:29
  • Podeli:
Maks Ferstapen-661291868278c.webp Foto: AP Photo/Hiro Komae/Tanjug

Aktuelni šampion Formule 1, vozač Red Bula Maks Ferstapen, bio je oduševljen svojim dominantnim izdanjem i pobedom na Velikoj nagradi Japana posle odustajanja na prethodnoj trci, u Australiji.

Trostruki svetski šampion je na stazi Suzuki slavio je treću godinu zaredom i tako upisao 57. pobedu u karijeri. Holanđanin je upisao treći trijumf ove sezone što znači da je bio na vrhu postolja na svakoj trci koju je završio.

"Bilo je veoma dobro. Start je bio presudan i to što smo ostali na čelu, potom je bolid bio sve bolji tokom trke. Ne znam da li je to povezano sa vremenskim prilikama. Sve je prošlo baš kako bi i trebalo – i strategija i stajanja, trka nije mogla da bude bolja", rekao je Ferstapen i dodao:

"U prethodnoj trci smo napravili kiks, ali sam veoma srećan zbog nove pobede. Publika je izuzetna, uvek je lepo trijumfovati na domaćoj trci našeg partnera Honde".

Pored Ferstapenove dominacije, četvrtu trku sezone obeležio je incident na samom startu, koji je i doveo do prekida posle samo tri krivine.

Ferstapen na čelu generalnog plasmana ima 77 bodova, Peres ga prati sa 64, dok je Lekler treći sa 59.

Naredna trka Formule 1 vozi se za Veliku nagradu Kine, od 19. do 21. aprila, a tokom tog trkačkog vikenda na programu će biti i sprint

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()