Glavna urednica dobila otkaz zbog spornog intervjua sa Šumaherim

Kada se pojavila naslovna strana sa naslovom "Mihael Šumaher, prvi intervju“, porodica je odmah reagovala

23.04.2023. 09:00
  • Podeli:
Majkl Šumaher-6444d324d0594.webp Foto: Profimedia

Izdavači nemačkog časopisa "Aktuel", koji je objavio intervju sa bivšim vozačem Formule 1 Mihaelom Šumaherom (54), koji je kreirala veštačka inteligencija, otpustili su glavnu urednicu Enu Hofman i izvinili se Šumaherovoj porodici.

Sedmostruki šampion sveta u Formuli 1 nije viđen u javnosti od decembra 2013. godine kada je zadobio tešku povredu mozga u nesreći na skijanju u francuskim Alpima.

Šumaherova porodica je ove sedmice saopštila da planira pokretanje sudskog postupka protiv nedeljnog magazina "Aktuel" u vlasništvu medijske grupe "Funke".

''Ovaj neukusan i obmanjujući članak nikada nije trebalo da se pojavi“, rekla je generalna direktorka Funkea Bjanka Polman.

 Glavna urednica magazina En Hofman, tu dužnost obavlja od 2009. godine i, kao najdogovornije lice za pojavu ovog "intervjua", dobila je otkaz.

Najnovije izdanje "Aktuela" ima naslovnu stranu na kojoj je slika nasmejanog Šumahera i naslov koji obećava: "Mihael Šumaher, prvi intervju“.   Međutim, ispostavilo se da je na pitanja odgovarala veštačka inteligencija.

Šumaherova porodica čuva u tajnosti sve što je vezano za zdravstveno stanje bivšeg vozača, pa i tu tajnost brani svim sredstvima. Ovog puta je najavila tužbu protiv pomenutog lista.

"Živimo zajedno kod kuće. Radimo terapiju. Činimo sve što možemo da Mihaelu bude bolje i da mu bude udobno, i da jednostavno oseti našu porodicu, našu vezu“, rekla je Šumaherova supruga Korina u dokumentarcu za Netfliks iz 2021. godine.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()