Hrvati izbacili Mađare za finale EP

Rival u velikom finalu biće im Španija (utorak, 20.15), koja je ranije savladala Italiju sa 7:4

14.01.2024. 21:15
  • Podeli:
vaterpolo reprezentacija hrvatske FOTO TANJUG FOTO HINA DAMIR SENČAR-65a44086ccd7b.webp Foto: FOTO TANJUG FOTO HINA DAMIR SENČAR

Vaterpolisti Hrvatske pobedili su Mađarsku u Zagrebu rezultatom 11:8 i plasirali se u finale Evropskog prvenstva.

Izabranici Ivice Tucaka će na svom bazenu braniti titulu osvojenu 2022, a interesantno do zlata su stigli i 2010. kada su takođe bili domaćini.

Rival u velikom finalu biće im Španija (utorak, 20.15), koja je ranije savladala Italiju sa 7:4.

Taj susret, osim toga što će biti za trofej namenjen najboljem na starom kontinentu, biće i direktan duel za olimpijsku "vizu".

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Jerko Marinić Kragić sa tri gola, dok je dva dodao Loren Fatović.

Kod Mađara, sa po tri pogotka, najbolji su bili Vince Vigvari i Adam Nađ.

Podsetimo, istog dana od 15 časova Srbija će u meču za sedmo jesto igrati sa poraženim iz susreta Crna Gora - Rumunija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()