Isplivali strašni detalji velike ucene: Tražili 15 miliona evra da ne objave fotografije Šumahera

Ucenjivači su tokom pregovora sa Korinom slali deo fajlova, kako bi dokazali istinost tvrdnji onoga što poseduju

18.07.2024. 09:47
  • Podeli:
mihael šumaher profimedia-66448c090f2da.webp Foto: Profimedia

Više od 1.500 fajlova, među kojima je 500 fotografija i video zapisa, zatim lista lekova, kao i medicinski karton Mihaela Šumahera, pronađeni su kod dvojice muškaraca koji su ucenjivali porodicu slavnog vozača Formule 1. Sedmostruki šampion Formule 1 je posle teške nesreće koju je doživeo 29. decembra 2013. godine, van dometa javnosti. Od tada nijedna fotografija ili video zapis, kao ni informacija o stvarnom zdravstvenom stanju u kome se nalazi, nije isplivala u javnost.

Prethodnih meseci porodica slavnog vozača se suočila sa ucenjivačima koji su tražili 15 milion evra preteći da će otkriti detalje na internetu.

Prema izveštaju nemačkih medija, dvojica muškaraca su pokušala od Mihaelove supruge Korine, da iznude ogromnu novčanu sumu. Upravo je Korina ta koja je u ime porodice donela odluku da štiti privatnost muža i ne dopusti da bilo kakav detalj procuri u javnost, piše Kurir.

Nemački mediji su objavili da je jedan od ucenjivača čovek po imenu Markus F, koji je ukrao dva hard diska sa medicinskim informacijama u vezi sa Mihaelom. On je, prema navodima, punih pet godina bio član obezbeđenja koje je nadgledalo vilu u Švajcarskoj, gde boravi porodica Šumaher.

Drugi muškarac, koga mediji nazivaju Jilmaz T, zvao je Šumaherovu kancelariju 3. juna sa privatnog broja i pretio kako će sve informacije objavili na "dark vebu". Otkriveno je da Jilmaz T. radi kao izbacivač u noćnom klubu na Bodenskom jezeru, u blizini Šumaherove vile.

Ucenjivači su tokom pregovora sa Korinom slali deo fajlova, kako bi dokazali istinost tvrdnji onoga što poseduju.

Šumaherova porodica je, odmah pošto je dobila potvrdu da ucenjivači poseduju originalni materijal, kontaktirala švajcarske vlasti. Policije Švajcarske i Nemačke su posle istrage uhapsile Markusa F. u njegovom stanu u Vulfratu, kao i Jilmaza T. i njegovog sina Danijela L. zbog učešća u zaveri. Danijel, koji je uhapšen jer je kreirao mejl sa koga su slate poruke porodici Šumaher, pušten je uz kauciju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()