Italijanka se oglasila nakon skandala: Uplašila sam se za život

Šok na Olimpijskim igrama u Parizu

01.08.2024. 17:51
  • Podeli:
andjela karini AP PhotoJohn Locher-66abae659068a.webp Foto: AP PhotoJohn Locher

Anđela Karini, 25-godišnja bokserka iz Italije, u centru je pažnje posle meča sa Iman Helif iz Alžira. Ona je posle samo 45 sekundi borbe odustala od meča kakao je kasnije rekla "zbog snažnog bola u predelu nosa".

Svet sporta bruji o Iman Kalif, bokserki koju je Međunarodna bokserska federacia (IBA) suspendovala prošle godine sa Svetskog prvenstva jer je pala na testu polne podobnosti, tačnije, "dokazano je da ima XY hromozome".

Uprkos tome, MOK joj je dao dozvolu da se takmiči u Parizu, a kako je to izgledalo u ringu, mogao je da vidi ceo svet.

Italijanka nije bila ravnodušna nakon ovog haosa, a na konferenciji za medije priznala je da se uplašila za život.

"Nisam mogla da nastavim, imala sam bol u nosu. Rekla sam, prestani. Bolje je izbeći posledice. Od prvog udarca imala sam krvarenje iz nosa. Mogao je to da bude meč mog života, ali sam tada shvatila da moram da sačuvam svoj život. Osećala sam to, nisam imala straha, ne plašim se da dobijem udarac u ringu. Treniram u nacionalnom timu, često se borim protiv brata. Uvek sam se borila sa muškarcima, ali danas sam osetila prejak bol".

Kasnije je dodala i ovo.

"Navikla sam na patnje. Nikada nisam dobila takav udarac, nemoguće je nastaviti. Ko sam ja da kažem da je to nelegalno? Izašla sam da se borim. Ali od prvog minuta nisam imala taj osećaj, osećala sam jaku bol u nosu. Nisam odustala, ali je udarac bio prejak i rekla sam dosta. Odlazim uzdignute glave".

Kaže i da nije odustala iz protesta zbog pola protivnice, ali je dodala da je an MOK-u da o tome odlučuje.

"Ušla sam u ring i rekla sebi da moram da dam sve od sebe nazavisno od toga ko je osoba preko puta mene. I iskreno, nije me briga. Rekla sam sebi, ovo su moje Igre. Nezavisno od svih kontroverzi, želela sam da nastavim i pobedim. Nisam od onih koji lako odustaju. Čak i da mi kažu, nemoj da se boriš, ne bih prihvatila. Ja sam borac. Otac me je naučio da budem ratnica. Kada sam u ringu, imam to na umu, tu svest ratnika, pobednički mentalitet. Ovog puta nisam mogla dalje. Videli ste svi krvaranje iz nosa. Nisam izgubila, samo sam se zrelo predala. Želim joj da bude srećna i nastavi do kraja. Ne osuđujem nikoga, nisam tu da nekome sudim. Izašla sam da se borim i ostvarim san. Nije se desilo. Očigledno, Bog i otac su želeli to i tako to i prihvatam. Nisam u poziciji da kažem da li je ispravno ovo ili ono. Uradila sam svoj posao, ušla u ring i borila se. Nisam uspela, ali sam izašla uzdignute glave i slomljenog srca. Zrela sam žena, ring je moj život. Uvek sam imala instinkt, ali kad osetim da nešto ne ide dobro, onda je to zrelost da staneš, ali ne i predaja", poručila je Karini.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()