Kapiten Crne Gore: Igraćemo protiv Srbije kao da nam je poslednji meč u životu

Za nas je kontinuitet učešća na velikim takmičenjima sve, kaže Radović čiji tim nema nijedan bod u grupi

15.01.2024. 15:42
  • Podeli:
Rukometaši Crne Gore-65a5445e46920.webp Foto: Peter Kneffel/dpa via AP/Tanjug

Kapiten muške rukometne reprezentacije Crne Gore Mirko Radović izjavio je da će njegov tim učiniti sve da pobedi Srbiju u meču poslednjeg, 3. kola grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Crna Gora je poslednja na tabeli grupe C bez bodova, pošto je poražena od Mađarske (24:26) i Islanda (30:31). Crnogorska selekcija posle dva odigrana kola nema nikakve šanse za plasman u narednu fazu EP.

"Svaki meč za Crnu Goru igramo kao da nam je poslednji u životu, tako će da bude i protiv Srbije", rekao je Radović, prenose podgoričke "Vijesti".

Prvo mesto na tabeli grupe C drži Mađarska sa četiri boda. Ova selekcija je izborila plasman u narednu fazu EP. Island je drugi sa tri boda, a Srbija je treća sa jednim. Plasman u narednu fazu kontinentalnog šampionata izboriće po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe.

"Za nas je kontinuitet učešća na velikim takmičenjima sve, od toga živimo, od toga se pravi i kult reprezentacije. Samim tim želećemo i protiv Srbije da idemo na pobedu kako bismo obezbedili povoljnije mesto u baražu za SP, a i da se na pravi način oprostimo od šampionata. Spremićemo se najbolje i dati sve za pobedu", dodao je Radović.

Ponosan na svoje momke

On se osvrnuo na mečeve protiv Mađarske i Islanda.

"Malo su se emocije slegle, a prosto je neverovatno da nakon takve dve utakmice nemamo bodova i da će prvo i poslednje mesto u grupi odlučivati jedna ili dve lopte. Znali smo da će grupa biti paklena, a eto mi smo ti koji nisu imali sreće. Imaćemo dosta vremena da analiziramo ova dva meča, a sada još vodimo računa o utakmici koja nam je preostala na EP. Ali i ranije sam rekao da sam ponosan na ove momke i čast je što sam deo ovakve grupe koja na pravi način uvek prezentuje Crnu Goru", naglasio je Radović.

Utakmica između Crne Gore i Srbije biće odigrana u utorak od 18 časova u Minhenu, dok će se od 20.30 sati sastati Island i Mađarska.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()