Kobajaši osvojio "Četiri skakaonice", Kraft pobedio u Bišofshofenu

On je na sva četiri takmičenja bio drugi, ali dovoljno da skupi najviše poena u generalnom poretku.

06.01.2024. 18:59
  • Podeli:
Tan2024-01-0619021989_8 rjoju kabajaši skijanje AP PhotoMatthias Schrader-6599964c32abf.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Japanac Rjoju Kabajaši treći put u karijeri osvojio je trofej na Novogodišnjoj turneji "Četiri skakaonice" u skijaškim skokovima, nakon što je večeras na takmičenju u Bišofshofenu zauzeo drugo mesto.

On je na sva četiri takmičenja bio drugi, ali dovoljno da skupi najviše poena u generalnom poretku. Poslednji put to se dogodilo 1999. godine kada je slavio Jane Ahonen.

Pobedio je Austrijanac Štefan Kraft skokovima od 136,5 metara iz prve i 140 metara iz druge serije. 

Kobajaši je u prvoj seriji imao skok od 137 metara, dok je u drugoj "stao" na 139 metara.

Treće mesto osvojio je Slovenac Anže Lanišek (134,5 i 141 metar)

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()