Krađa u Parizu: Nestali policijski sigurnosni planovi Olimpijskih igara

Na Igrama u Parizu biće angažovano 2.000 opštinskih policajaca i 35.000 pripadnika obezbeđenja

28.02.2024. 14:19
  • Podeli:
profimedia-0626666846 olimpijske igre 2024 pariz-649c07b197ff0.webp Foto: Profimedia

Iz voza na stanici "Gare du Nord", u Parizu, ukradena je torba u kojoj su se nalazili računar i dva USB fleša sa policijskim sigurnosnim planovima za predstojeće Olimpijske igre koje će se tokom leta organizovati u glavnom gradu Francuske.

Kako prenosi "Gardijan", torba je pripadala inženjeru iz gradske skupštine. Francuska policija potvrdila je priču prema kojoj je on torbu odložio u odeljak za prtljag iznad svog sedišta, da bi, pošto mu je polazak kasnio, odlučio da promeni voz i u tom trenutku otkrio krađu. 

Posle incidenta, inženjer je objasnio da njegov radni računar i dva USB fleša sadrže osetljive podatke, kao i planove opštinske policije za obezbeđivanje ovogodišnjih Letnjih olimpijskih igara.

Tokom Igara koje se održavaju od 26. jula do 11. avgusta biće angažovano dve hiljade opštinskih policajaca i oko 35.000 pripadnika obezbeđenja.

Pariz je bio poprište napada velikih razmera, poput onog na Bataklan iz 2015. godine, kada su islamistički ekstremisti upali u muzičku salu i pucali na terase kafića, usmrtivši pritom 130 ljudi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()