Ognjenović je jasna: Idemo po evropsku medalju

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije 18. avgusta u Belgiji započinje odbranu evropskog srebra osvojenog pre dve godine

13.08.2023. 13:31
  • Podeli:
Maja ognjenović profimedia-0624794310-64d8bea657d94.webp Foto: Profimedia

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije učestvovaće na Evropskom prvenstvu od 15. avgusta do 3. septembra.

Naše devojke u Belgiji u A grupi započinju odbranu evropskog srebra osvojenog pre dve godine, a na šampionat sa realtivno novim selektorom Đovanijem Gvidetijem putuju u utorak.

Uoči odlaska na kontinentalni šampionat, kapitenka Maja Ognjenović, koja se vratila u tim nakon što prošle godine nije učestvovala na Svetskom prvenstvu na kojem je tim osvojio  zlato, obratila se javnosti.

Ona bez zadrške kaže da je ekipa apsolutno među favoritima za medalju.

"Ženska srpska reprezentacija više od decenije kontinuirano pravi uspehe. Važimo za jednu ekipu koja će biti glavni konkurent za osvajanje medalja. Nestrpljenje je veliko, jer ovaj period koliko god se iz ugla stručnog štaba činilo da je kratak i nedovoljan, moram da priznam da nama kao igračima to uvek predugo traje. Jedva čekamo da odemo na takmičenje i da krenu utakmice. Verujem da će forma biti tempirana da bude najbolja kada bude najpotrebnije", jasna je Maja.

Naše dame igraju u grupi u Gentu sa Ukrajinom, Slovenijom, Mađarskom, Poljskom i Belgijom, a Ognjenovićeva kaže da je činjenica da su neki timovi ispod nivoa Srbije.

"U grupi ekipe kao što su Slovenija, Mađarska i Ukrajina – bez uvrede, ali su autsajderi. Meč sa Poljskom će odlučivati o našoj i njihovoj sudbini u daljem toku takmičenja. Prve dve utakmice su protiv Ukrajine i Slovenije, to su protivnici ispod našeg nivoa. To nam ide na ruku, da se lepo zahuktamo i otvorimo prvenstvo na najbolji mogući način", zaključuje Ognjenovićeva.

Prvi meč naš tim igra 18. avgusta protiv Ukrajine od 17 časova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()