Matković: Srbija ne može da isprati naš ritam

Mi smo mlađi, poletniji i spremniji od njih, samouveren je Miroslav Perković pred duel na Svetskom prvenstvu

06.02.2024. 21:10
  • Podeli:
Dušan Matković-65c24a89aed57.webp Foto: Profimedia

Vaterpolo reprezentativac Crne Gore Dušan Matković izjavio je da njegov tim mora da nametne svoj ritam ako želi pobedu protiv Srbije u 2. kolu grupe C na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Srbija je u 1. kolu pobedila Japan rezultatom 17:10, dok je Crna Gora posle peteraca bila bolja od selekcije SAD 16:15.

"Pobeda nam je ujedno dala i dodatno samopouzdanje, koje će nam biti potrebno u nastavku turnira. Okrećemo se meču sa Srbijom, da pokušamo da odigramo što bolje", rekao je Matković, prenosi zvanični sajt RTCG.

Utakmica između Srbije i Crne Gore biće odigrana u sredu od 15.30 časova.

"Srbija ima nekoliko izuzetno dobrih pojedinaca, naš cilj je da njih zaustavimo. Ključno je ipak da nametnemo naš ritam, jer smatram da Srbija to ne može da isprati", naveo je Matković.

Sve je na našoj strani

Crnogorski vaterpolista Miroslav Perković izjavio je da veruje da njegov tim može da osvoji prvo mesto u grupi C.

"Svaki meč na početku turnira je težak i zahtevan. Amerikanci su vrlo kvalitetna ekipa, sa vrhunski centrom i dobrim šuterima. Siguran sam da smo pobedu mogli da ostvarimo u regularnom delu meča. Verujem da možemo da pobedimo i Srbiju i Japan i da osvojimo prvo mestu u grupi", rekao je Perković.

On je istakao da Crna Gora ima realne šanse da pobedi Srbiju.

"Mi smo mlađi, poletniji i spremniji od njih, imamo bolje plivanje i bolju komunikaciju između sebe. Našu prednost treba tražiti u timskom duhu i želji za pobedom. Imamo realne i dobre šanse da do nje i dođemo. Spremamo se i nadamo se najboljem", dodao je Perković.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()