Nova zverka na stazi: Mercedes predstavio bolid za novu sezonu

U saopštenju Mercedesa se navodi da je novi bolid "W15" izgrađen na iskustvu iz prethodne dve sezone.

14.02.2024. 19:01
  • Podeli:
mercedes bolid MercedesAMGF1-65ccc91dd1bee.webp Foto: X/PrintScreen/MercedesAMGF1

Ekipa Mercedes predstavila je danas u Silverstonu novi bolid "W15" sa kojim će učestvovati u ovogodišnjem šampionatu Formule 1, prenosi Skaj sports.

Mercedes je prošlu sezonu završio na drugom mestu u generalnom plasmanu konstruktora sa 409 bodova. 

Za ekipu Mercedesa će ove godine voziti Luis Hamilton, koji na kraju sezone prelazi u Ferari, i Džordž Rasel. Hamilton je prošle sezone bio treći u generalnom plasmanu vozača sa 234 boda, dok je Rasel zauzeo osmu poziciju sa 175.

U saopštenju Mercedesa se navodi da je novi bolid "W15" izgrađen na iskustvu iz prethodne dve sezone.

"Fokus je bio i na popravljanju nepredvidive zadnje osovine sa prethodnog bolida. Tim je radio naporno da obe osovine, a naročito zadnja, zadrže bolju kontrolu nad gumama nego što je to bio slučaj na W14", stoji u saopštenju Mercedesa.

Britanski mediji ističu da je ekipa promenila i dizajn sa tradicionalnom srebrnom bojom Mercedesa na nosu bolida, uz zelenu boju sponzora na crnoj osnovi.

Nova sezona u šampionatu F1 počinje drugog marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()