Mijailović: Padel scena Beograda i Srbije dokazala kvalitet i potencijal

Drugi po redu "Padel Belgrade Open" održan je u novootvorenom zdanju Padel centra u Beogradu na vodi

29.09.2024. 13:43
  • Podeli:
padel Padel Belgrade Open-66f93d1f77f66.webp Foto: Padel Belgrade Open

Padel scena Beograda i Srbije dokazala je kvalitet i potencijal, rekao je po okončanju turnira "Padel Belgrade Open" direktor takmičenja Đorđe Mijailović.

Beograd je prethodnih dana bio centar evropske padel scene. Drugi po redu "Padel Belgrade Open" održan je u novootvorenom zdanju Padel centra u Beogradu na vodi. Osim srpskih takmičara, na turniru su učestvovali i gosti iz Španije, Italije, Francuske i Argentine. 

Ukupno 16 timova u kategoriji Miksa i osam timova u Masters kategoriji učestvovalo je u ovogodišnjem izdanju turnira. Titulu najboljih osvojili su Ana Stojačić i Miloš Marković u Miksu, dok su kao pobednici Masters kategorije nagrađeni Havijer Lopez Garsija iz Španije i Martin Nokeze iz Argentine.

Srpska ekipa Miki Janković i Marko Bošković došla je do polufinala uz ogromnu podršku sa tribina. Na kraju Završne ceremonije održanoj na Centralnom terenu turnira posebno priznanje za najboljeg igrača turnira uručeno je Havijeru Lopezu Garsiji, a istaknuto je da je ovogodišnje takmičenje po kvalitetu i posećenosti nadmašilo prvenac iz prošle godine - uz potvrdu organizacije turnira u narednoj sezoni. 

"Padel scena Beograda i Srbije je i tokom ovog Padel Belgrade Opena dokazala kvalitet i potencijal da se u narednim godinama razvija u jedan od vodećih kontinentalnih centara ovog izuzetno popularnog sporta. Jedan od glavnih ostvarenja ovog turnira i korak od neprocenjive važnosti za dalju afirmaciju padel sporta u našoj zemlji je najavljeno skoro formiranje Padel saveza Srbije, uz posebnu zahvalnost Ministarstvu sporta u smislu iskazane podške i razumevanja u procesu zajedničkog ostvarenja ovog važnog cilja", rekao je Mijailović. 

Dodao je da su organizatori ponosni što su na terenima i tribinama ugostili još veći broj igrača i poklonika padela u odnosu na prethodnu godinu. 

"Turnir će i narednih godina nastaviti da otvara nove mogućnosti našim timovima da postanu konkurentni i trofejni na svetskom nivou. Želeo bih da već sada svima poželim dobrodošlicu na naredno izdanje turnira i u 2025. godini i još jednom se zahvalim na svesrdnoj podršci Gradu Beogradu, jednom od vodećih centara za organizaciju vrhunskih globalnih sportskih manifestacija – ali i svim partnerima i medijima koji su doprineli zapaženom međunarodnom uspehu našeg takmičenja", zaključio je Mijailović. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()