Miljkoviću pol pozicija uz rekord staze u Monci: Srbin ispisao istoriju u "Hramu brzine"

Neki se sa time nisu lako pomirili, pa je odmah zatražena provera regularnosti Miljkovićevog automobila

19.10.2024. 15:36
  • Podeli:
nikola miljković, francuska, manji kur - 23 avg 2024 - profimedia-0901471876 (2)-66cc779e69865.webp Foto: Profimedia

Sjajni srpski automobilsta još jednom je ispisao istoriju – u današnjoj trci Klio kupa Evrope, koja se vozi u Monci, Nikola Miljković će startovati sa prve pozicije nakon što je u kvalifikacijama postavio rekord u čuvenom "Hramu brzine".

Ovog vikenda u Monci se voze poslednje dve trke u sezoni Klio kupa Evrope. Nikola Miljković uspeo je da obezbedi prvu startnu poziciju u kvalifikacijama za subotnju trku, a njegovo dostignuće još više dobija na značaju, jer je postavio novi rekord staze u Monci. 

Nikad niko od učesnika ovog izuzetno konkurentnog takmičenja nije izvezao brži krug u "Hramu brzine" od srpskog asa! Miljković je tokom kvalifikacija izvezao stazu dugu 5.793 metara za dva minuta, deset sekundi i šest stotina hiljaditih delova (2:10.600).

Neki se sa time nisu lako pomirili, pa je odmah zatražena provera regularnosti Miljkovićevog automobila. Renault Clio sa brojem 11 morao je nakon završenih kvalifikacija pred tehničku komisiju, koja je potvrdila da je sve u redu. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()