Veliki transfer u Moto GP-u: Oliveira novi vozač Jamahe

Oliveira je trenutno član ekipe Trakhaus rejsing, a ovaj tim će da napusti na kraju godine

05.09.2024. 16:05
  • Podeli:
Oliveira profimedia-66d9b8127380e.webp Foto: Profimedia

Portugalac Migel Oliveira potpisao je dvogodišnji ugovor sa ekipom Prima Pramak Jamaha, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu Moto GP šampionata.

Oliveira je trenutno član ekipe Trakhaus rejsing, a ovaj tim će da napusti na kraju godine. 

On će za Jamahu da vozi u 2025. i u 2026. godini. Portugalac se nalazi na 13. mestu u generalnom plasmanu vozača sa 60 bodova.

Oliveira vozi od 2019. godine u "kraljevskoj klasi", a do sada je ostvario pet pobeda. On će naredne sezone da vozi motocikl "Faktori Jamaha YZR-M1".

"Velika je privilegija predstavljati takav brend u našem sportu kao što je Jamaha. Tokom godina napredovanja i dolaska u Moto GP, uvek sam na plave motocikle gledao sa velikim entuzijazmom. Sada je to stvarnost i zahvalan sam kompaniji Jamaha na poverenju u tako važnoj prelaznoj fazi projekta. Ne mogu da budem srećniji zato što je počelo ovo novo poglavlje", rekao je Oliveira, prenosi zvanični sajt takmičenja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()