Moto GP: Trijumf Frančeska Banjaje na VN Austrije

Naredna trka u Moto GP šampionatu biće vožena trećeg septembra za Veliku nagradu Katalonije na stazi u Barseloni

20.08.2023. 16:16
  • Podeli:
Frančesko Banjaja_Francesco Bagnaia_VN Austrije_Foto Reuters-64e216fa8a540.webp Foto: Reuters

Aktuelni svetski prvak u Moto GP šampionatu Italijan Frančesko Banjaja iz Dukatija pobedio je na Velikoj nagradi Austrije, koja je vožena na stazi u Spilbergu. Banjaja je ostvario vreme 42:23.3150.

Drugo mesto pripalo je Južnoafrikancu Bredu Binderu iz ekipe Red Bul. On je za pobednikom kasnio nešto više od pet sekundi.

Treće mesto osvojio je Italijan Marko Beceki iz VR46 Rejsing tima. Italijan je za Banjajom zaostao 7,7 sekundi.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Banjaja sa 251 bodom, dok je Španac Horhe Martin iz Pramak Dukatija drugi sa 189. Marko Beceki je treći sa 183 poena.

Naredna trka u Moto GP šampionatu biće vožena trećeg septembra za Veliku nagradu Katalonije na stazi u Barseloni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()