Nakon decenije pauze: Na Beogradskom hipodromu održan turnir u preskakanju prepona

Turnir je organizovao Konjički savez Beograda

Autor: Kristina Koturanović
21.10.2023. 19:13
  • Podeli:

Posle više od deset godina na Beogradskom hipodromu održan je turnir u preskakanju prepona „Trofej Beograda” koji je organizovao Konjički savez Beograda. Veoma toplo vreme za ovo doba godine i besplatne ulaznice privukle su prave ljubitelje konjičkog sporta.

"Svaki gazda svoga konja hvali" i zaista da ste pitali nekog od takmičara u preskakanju prepona, svako od njih bi rekao da je njihov konj najlepši, ali i da je njihova ljubav prema konjima najveća

"Ovo mi je četvrta godina. Pre toga sam samo jahala i odjednom sam krenula da skačem i zaljubila sam se", kaže takmičarka Nađa. I ne samo Nađa. Oko 200 takmičara na hipodromu učestvuje ovog vikenda u preskakanju prepona „Trofej Beograda”, gde se najmlađe kategorije jahača, deca i juniori, bore za titulu šampiona. Pored ovih utakmica, organizovane su i utakmice za učesnike u kategoriji amatera, kao i utakmica za seniore i iskusnije jahače.

"Ja jašem od treće godine i od kad su me...Nisu mogli da me odvoje od konja", dodaje Marija Stanivuković, jedna od takmičarki.

Svakako, bili profesionalci ili amateri, svi su oni ljubitelji konjičkog sporta.

"Treba istrajnost, puno ljubavi, strpljenja da bi se složile kockice, kao i u životu", pojašnjava Nikola Kocić iz Konjičkog saveza Beograda.

Šumsku tišinu u centru Beograda na Hipodromu, u štalskom krugu, u nedelju će još jednom prekinuti zvuci konjskih kopita, navijanje, aplauzi i na kraju proglašenje šampiona u preskakanju prepona. I mada svi volimo ukus pobede, to ne bi trebalo da bude najbitnije. Nekada je veći uspeh ustati, stresti prasinu i nastaviti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()