Nema promene formata: Naredne sezone biće održan isti broj sprint trka u šampionatu F1

Sprint trke od po 100 kilometara biće vožene subotom, dan pre glavne trke

11.07.2024. 15:28
  • Podeli:
Formula 1-63f757ab5125f.webp Foto: Profimedia

Naredne sezone u šampionatu Formule jedan biće održano šest sprint trka, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu takmičenja. Sprint trke 2025. godine biće održane u Kini, Majamiju, Belgiji, Ostinu, Brazilu i Kataru.

U saopštenju se navodi da neće biti promene formata, pošto je porasla gledanost i posećenost sprint trkama i kvalifikacijama petkom.

Sprint trke od po 100 kilometara biće vožene subotom, dan pre glavne trke u šampionatu F1.

"Sprint je bio veliki uspeh za F1, donoseći našim navijačima više akcije i trkanja na stazi. Dokaz za to vidimo u našim podacima o publici, poseti navijača petkom i podacima od promotera i partnera. Dok se pripremamo da proslavimo 75. godišnjicu naredne sezone, uvek ćemo poštovati našu neverovatnu istoriju, ali uvek moramo da gledamo napred, u inovacije i poboljšanja", izjavio je izvršni direktor F1 Stefano Domenikali.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()