Nestali za vreme svetskog prvenstva u Hrvatskoj: Pronađeni rukometaši iz Burundija

Rukometaši iz Burundija došli su Rijeku na svetsko rukometno kadetsko prvenstvo i nestali 9. aprila

02.09.2023. 11:05
  • Podeli:
Nestali rukometasi-64d4f49c9bf6f.webp Foto: Nestali.hr

Nakon što su rukometaši iz Burundija nestali 9. aprila u Rijeci u Hrvatskoj, ceo svet je ostao zbunjen.

Sada je Uprava policije u Hrvatskoj obavestila javost da se među desetoro maloletnika iz Burundija, koji su zatražili azil u Belgiji, nalaze nestala dva člana koji su deo kadetske rukometne reprezentacije te zemlje, a za ostalih osmoro se sumnja da su reprezentativci.

„Nakon što je utvrđeno da su to dvojica nestalih rukometaša, nastavlja se intenzivna saradnja sa migracionom službom Belgije u cilju utvrđivanja identiteta ostalih iz te grupe, s obzirom da postoji vidljiva koincidencija i postoji velika mogućnost da su i ostalih osam državljana Burundija, upravo oni igrači koji su samovoljno i ilegalno napustili Hrvatsku“, piše u saopštenju Uprave policije, prenosi „Dnevnik.hr“.

Podsetimo, tada su iz PU primorsko-goranske saopštili da su nestali učesnici svetskog rukometnog kadetskog prvenstva koje se od 2. do 13. avgusta održavalo u nekoliko hrvarskih gradova, između ostalih i u Rijeci.

"Prema dosadašnjim saznanjima reč je o deset mlađih muških osoba rođenih 2006. godine koji su se juče oko 15.30 sati udaljili u nepoznatom pravcu iz prostora riječkog studentskog centra, gde su bili smešteni za vreme trajanja prvenstva", naveli su tada iz policije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()