Nezaustavljiva Paola Egonu vodila tim do pobede: Odbojkašice Vero Voleja dominantne nad Fenerbahčeom

Revanš meč u Turskoj je na programu 19. marta

13.03.2024. 12:25
  • Podeli:
Odbojkašice Vero Veloj Milano CEV 1-65f17f8891a93.webp Foto: CEV

Odbojkašice Vero Voleja zabeležile su pobedu u prvom meču polufinala CEV lige šampiona, pošto su savladale turski Fenerbahče sa 3:0 (25:21, 27:25, 25:20).

Revanš meč u Turskoj je na programu 19. marta, a ekipi Vero Voleja će za prolaz u veliko finale biti potrebna dva seta, dok odbojkašice tima iz Istanbula u igri ostavlja pobeda 3:0 ili 3:1, da bi imale šansu da izbore prolaz u zlatnom setu.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija tri boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi jedan bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje "zlatni set", koji se igra odmah po završetku druge revanš utakmice do 15 poena.

Odradila je prva zvezda tima Paola Egonu sve što se očekuje, bila najbolji poenter, uspešno napadala u ključnim trenucima i dobila susret sa velikom rivalkom Melisom Vargas. Dovedena je Italijanka kao veliko pojačanje u Vero Volej, a ranije u karijeri je Ligu šampiona osvojila sa Novarom, Koneljanom i Vakifbankom.

Druga najefikasnija odbojkašica u pobedničkim redovima bila je Rafaela Foli, čije se iskustvo pokazalo kao dragoceno pošto je ulila ekipi ogromnu sigurnost i samopouzdanje. Od samog starta okršaja dominirala je na mreži, bila sjajna kako u bloku, tako i u napadu. Sakupila je na kraju 16 poena. 

Treća najraspoloženija u pobedničkom taboru bila je Elena Kazot, kojoj je na kraju uručeno MVP priznanje. Upisala je 11 poena. Mirjam Sila je stala na sedam, Dana Retke na četiri, a Alesija Oro je zabeležila dva. Na poziciji libera je celu utakmicu odigrala Brenda Kastiljo.

U poraženom timu Fenerbahčea Arina Fedorovceva je stigla do 17 poena, Melisa Vargas do 14, Irina Fetisova je brojala do šest, Meliha Diken je stala na četiri. 

FOTO: CEV

Izgubila je ekipa Marka Gasparija Superkup i Kup Italije, ali san o evropskom i nacionalnom prvaku još uvek postoji.

Teodora Pušić nije osetila teren, ali je imala razlog za slavlje, pošto su joj za 31. rođendan saigračice poklonile maksimalnu pobedu. 

Ono što je sigurno - dalje će proći jedna Srpkinja. U ovom trenutku bliža cilju je Teodora Pušić, ali ni Bojana Drča nije bez šansi.

Cup tree provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()