Novi incident na Tur de Fransu: Uhapšen fan koji je zbog selfija izazvao udes

Dva teška udesa, u dva dana, na Tur de Fransu

18.07.2023. 10:05
  • Podeli:
Tour de France_udes_foto_TW-64b58b9979e00.webp Foto: Twitter/@eurosport

Nakon što se dogodio novi incident na biciklističkoj utrci Tur de Frans, policija je identifikovala i privela gledaoca koji je bio glavni krivac za težak udes na trci.

Dva teška udesa, u dva dana, na Tur de Fransu. Veliki broj vozača, u nedelju, je pao usled sudara u 15. etapi do pet planinskih prevoja. Krivac za ovaj događaj bio je nespretni navijač koji je hteo da napravi selfi i ovekoveči trenutak. Pored slike izazvao je i opšti haos.

Tokom 15. etape i suženja puta, na jednom od prevoja, nespretni navijač je rukom zakačio 28-godišnjeg biciklistu Sepa Kusa, pokušavajući da napravi selfi.

Kus je pao, a za njim su s bicikla popadali brojni vozači. Dvojica najvećih favorita za titulu, Tadej Pogačar i Jonas Vingegard, nekako su uspeli da izbegnu incident i prođu grupu oborenih biciklista.

Dan kasnije, ugledni "Le Parisien", prenosi da je policija sprovela istragu, identifikovala navijača i privela ga. Još nije jasno sa kakvim kaznama bi mogao da se suoči i da li njegovo ponašanje podleže sankcijama. 

Inače, to je samo jedan u nizu incidenata na ovogodišnjem Tur de Fransu, ali je autentičan jer se dogodio zbog nemara jednog čoveka iz publike.

Dan pre ovog incidenta 30 vozača je učestvovalo u još jednom teškom sudaru, a vozač Džordi Mes je zbog navijača u sredu zamalo pao pri velikoj brzini. Prethodno je Belgijanac Stef Kras okrivio gledaoca za svoje odustajanje nakon pada u osmoj etapi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()