O Nemcima se još priča: Pogledajte kako je fudbalski teren transformisan u rukometni

Postavljeno je na hiljade stolica oko terena

12.01.2024. 08:20
  • Podeli:
Markur Špil arena rukomet-659fe44ce8bd1.webp Foto: AP Photo/Martin Meissner/Tanjug

Sportski svet i dalje priča o rukometnim mečevima na fudbalskom stadionu u Diseldorfu. Nemci su zaista napravili magiju i uveličali igračima i publici Evropsko prvenstvo u rukometu kada su organizovali utakmice koje na licu mesta može da gleda 53.000 ljudi, 

Kako je "Merkur Spiel arena" od fudbalskog terena postala rukometni teren predstavljeno je i u kratkom videu, a prisutni na utakmici Nemačka - Švajcarska, potom i na Francuska - Severna Makedonija, mogli su da osete ambijent i imaju uspomenu sa takvog spektakla koji je prvi put organizovan u ovom sportu. 

Tog dana oboren je i rekord po broju gledalaca na jednoj rukometnoj utakmici.

Travnati teren fudbalskog stadiona, na kojem igra drugoligaš Fortuna, je sklonjen. Montiran je znatno manji rukometni teren, a oko njega je postavljeno je 9.000 stolica kako bi stalo što više navijača. 

Dosadašnji rukometni rekord drži utakmica Lovena i Hamburga, koja je odigrana pred 44.189 gledalaca.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()