Odbojkaši nadigrali Bugarsku za kraj turnira u Anahajmu

Do šeste pobede u ligi odbojkaši Srbije su došli posle jednog sata i 11 minuta igre

09.07.2023. 10:12
  • Podeli:
odbijkaši srbije OSS-64aa6bea4b404.webp Foto: Odbojkaški savez Srbije

Srpski odbojkaši nadigrali su Bugarsku rezultatom 3:0 (25:19, 25:22, 25:22) u poslednjem kolu turnira u Anahajmu, kojim se i završava takmičenje u regularnom delu Lige nacija. 

Do šeste pobede u ligi odbojkaši Srbije su došli posle jednog sata i 11 minuta igre.

Izabranici Igora Kolakovića su prvi deo nadmetanja završili na osmom mestu na tabeli koje vodi na završni turnir u Gdanjsku, ali konačni ishod zavisi od rezultata utakmica koje Francuska i Holandija tek treba da odigraju.

Konačni rasplet i svi putnici za Poljsku biće poznati tek u toku noći između nedelje i ponedeljka posle odigranih poslednjih mečeva.

U duelu sa Bugarskom srpski odbojkaši su bez problema došli do pobede.

U prvom setu su vodili sve vreme, da bi u preostala dva viđena nešto veća borba ali Bugari nisu uspeli da ozbiljnije uzvrate, pa su izabranici Igora Kolakovića odneli ubedljivu pobedu.

Najbolji u trijumfu Srbije nad Bugarskom bio je Dražen Luburić sa 15 poena, Pavle Perić je dodao 11, a Marko Ivović 10. Na drugoj strani, Asparuh Asparuhov je upisao 12 poena.

Završni turnir u Gdanjsku na programu je od 19. do 23. jula.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()