Odbojkaši Srbije na Svetskom prvenstvu u grupi sa Brazilom, Češkom i Kinom

Svetsko prvenstvo će se odigrati od 12. do 28. septembra 2025. godine na Filipinima.

14.09.2024. 17:55
  • Podeli:
odbojkaši srbije-66a918b310149.webp Foto: REUTERS

Odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u H grupi sa Brazilom, Češkom i Kinom na Svetskom prvenstvu 2025. godine na Filipinima, odlučeno je žrebom u Manili.

Svetsko prvenstvo će se odigrati od 12. do 28. septembra 2025. godine na Filipinima.

U A grupi igraće domaćin Filipini, Iran, Egipat i Tunis. U B grupi su Poljska, Holandija, Katar i Rumunija. U C grupi će igrati Francuska, Argentina, Finska i Južna Koreja. Grupu D čine SAD, Kuba, Portugalija i Kolumbija. U E grupi su Slovenija, Nemačka, Bugarska i Čile. U F grupi su Italija, Ukrajina, Belgija i Alžir i u G grupi Japan, Kanada, Turska i Libija.

Posle grupne faze, plasman u osminu finala izboriće po dve selekcije iz svake grupe.

Svetski prvak će za 17 dana odigrati sedam utakmica.

Svetska odbojkaška federacija potvrdila je da će se Svetska prvenstva ubuduće igrati svake neparne godine, 2027, 2029, 2031...

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()