Odbojkaši Srbije produžili niz pobeda u Tokiju: Maksimalni trijumf Orlova protiv Finske

Naredni rival je domaćin Japan u petak od 12.25

04.10.2023. 09:14
  • Podeli:
oss odbojkaši srbije-6517c23f36b72.webp Foto: Odbojkaški savez Srbije

Odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Finsku sa 3:0 (25:21, 25:22, 25:22) u četvrtom kolu grupe B kvalifikacionog turnira u Tokiju za Olimpijske igre u Parizu.

Finci su se pokazali kao rival koji borbenošću može da iskoristi padove igre rivala, ali je i pored toga tim Igora Kolakovića uspeo da ostvari treći uzastopni trijumf.

Srbija je krenula spremno i rešeno, ranom serijom se nametnuo autoritet i ostvarila pristojna distanca u odnosu na rivala. Ta prednosti se sigurno održavala do kraja prvog seta.

Finci su "pokazali zube" u drugom setu. Vodili su u prvoj polovini tog seta neznatnom razlikom, dovoljnom da Orlovi kratkom, ali pravovremenom serijom ostvare preokret. Blok Marka Ivovića za 15:14 pokrenuo je Srbiju u završnici seta. Naše odbojkaše nije omela ponovna pretnja Finaca, koji su uspeli da se vrate do minus dva poena.

Treći set bio je vrlo sličan prethodnom, Finska bolje krene, Srbije prelazi u plus, pa odoleva upornom rivalu. Na 16:16, posle dopuštene serije rivaluod tri poena, selektor Kolaković traži tajm-aut i po povratku na teren, Orlovi stiču dovoljnu distancu.

Valja dodati da su ovaj meč presedeli Marko Podraščanin, Dražen Luburić, Uroš Kovačević je tek nakratko ušao na teren.

Aleksandar Atanasijević je plenio u našoj selekciji sa 17 poena, pratio ga je Marko Ivović sa devet poena.

Korektor Finske Jokela je bio najefikasniji kod rivala sa 19 poena.

Posle kiksa protiv Turske, pa tri slavlja u nizu, Srbiju čekaju ozbiljniji izazovi. Naredni rival je domaćin Japan u petak od 12.25.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()