Odbojkaši Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Češka je još jedna pređena prepreka

10.09.2023. 20:06
  • Podeli:
Odbojkaši Srbije-64fe057d13ef3.webp Foto: OSS

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva 2023. Srbija je u Bariju, u utakmici osmine finala, savladala Češku sa 3:0, po setovima 25:21, 26:24, 25:21, posle 85 minuta igre.

Izabranici Igora Kolakovića su potpuno zasluženo pobedili Češku i obezbedili su plasman u među osam najboljih ekipa u Evropi.

Srbija je za nijansu boje ušla u prvi set, ali joj je rival sve vreme bio za petama. Ipak, kako se uvodni set odmicao, seniori Srbije su uspeli da slome otpor rivala i u jednom trenutku stignu do šest poena prednosti (16:10).Ova zaliha bila je i te kako dovoljna timu Igora Kolakovića u nastavku i Srbija je sa 25:21, povela sa 1:0.

Baš kao u prvom, i u durgom setu smo imali priliku da vidimo veliku borbu. Iako je i ovog puta Srbija tokom većeg dela drugog perioda imala nekoliko poena prednosti, Češka je u završnici uspela da poravna rezultat (21:21). Nije to demoralisalo seniore Srbije, koju su u nastavku pokazali ogromnu želju da što pre dupliraju vođstvo, što ima je na kraju, sa 26:24 i pošlo za rukom.

Primetna je bila želja izabranika Igora Kolakovića da utakmicu završe u tri seta. Posle novog izjednačenog početka, Srbija je u trećem setu povela sa 14:12, pa sa 18:15 i 22:17, da bi sa 25:21, obezbedila plasman u četvrtfinale.

Srbija će u četvrtfinalu EP, u utorak, 12. septembra od 18.00 časova, igrati portiv pobednika duela između Poljske i Belgije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()