Olivera Jevtić pobednica "Ženske trke" na Adi Ciganliji

Jevtićeva je krug oko Ade, u dužini od 7,7 kilometara, pretrčala za 25 minuta i 34 sekunde.

02.10.2022. 12:33
  • Podeli:
olivera_jevtić_tanjug-1664706757038.webp Foto: Tara Radovanović/Tanjug

Srpska atletičarka Olivera Jevtić pobednica je tradicionalne "Ženske DM trke", koja je danas u organizaciji Beogradskog maratona održana na Adi Ciganliji.

Jevtićeva je krug oko Ade, u dužini od 7,7 kilometara, pretrčala za 25 minuta i 34 sekunde.

Drugo mesto osvojila je Teodora Simović (25,54), a treće Saima Murić (27,20).

Na najlepšoj trci u organizaciji Beogradskog maratona učestvovalo je više od 1.500 takmičarki, pod sloganom "Ja to mogu".

Ženska trka za cilj ima promociju značaja fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja za zdravlje ženske populacije kao primarne prevencije, ali i dobro druženje i jačanje ženske solidarnosti kroz aktivizam, podršku i motivaciju.

Tradicionalno su u trci učestvovale i dame sa invaliditetom i poslale snažnu poruku o značaju bavljenja sportom.

Direktor BGD maratona Darko Habuš rekao je da je presrećan skoro pa duplo većim brojem učesnica u odnosu na prošlu godinu.

"Slogan ovogodišnje trke je "Ja to mogu" i upravo Beogradski maraton stoji iza tog slogana, sa namerom i idejom da podstakne i motiviše što veći broj pripadnica lepšeg pola da se usude i da u svoju svakodnevnicu uključe bavljenje fizičkom aktivnošću kao prevenciju svega onog lošeg što nam se dešava u ovom suludom brzom vremenu u kojem živimo", izjavio je Habuš Tanjugu.

Nastavićemo da kroz organizaciju svih trka tokom godine koje nam slede upravo motivišemo što veći broj ljudi da nam se pridruže,dodao je on.

"Danas smo imali i 20 osoba sa invaliditetom, mama sa malom decom, trudnica, porodilja koje su prošetale. Upravo svi oni koji su rekli da baš ne mogu to, mogu da se poistovete i već sutra krenu da se bave fizičkom aktivnošću. Ovo danas je kao uvertira - za nekog početak bavljenja fizičkom aktivnošću, a nekom početak priprema za finale, 36. BGD maraton 23. aprila. Naredna trka u našoj organizaciji je treći Beogradski polumaraton 27. novembra, jedne godine smo ga trčali 3. decembru po snegu, bilo je sjajno, 3.500 učesnika i pokušaćemo da nadmašimo to sada", istakao je prvi čovek BGD maratona.

Dodao je da će u okviru polumaratona imati trku na 10 km, zatim "Family Run". 

"Naredne godine slede novi projekti, radujemo se da oživimo Trku kroz istoriju, koja je poslednji put održana 2010, zatim u septembru u saradnji sa "Najkom" imaćem "desetku", u junu Trku na aerodromu, cekamo završetak radova. Sve su to lepi projekti, prilagođeni svima, ciljna grupa je šarenolika", zaključio je Habuš.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()