Orlovi u ludom meču završili takmičenje na OI: Srbija posle velikog preokreta pobedila Kanadu

Izabranici Igora Kolakovića i pre ovog duela su izgubili sve šanse da nastave takmičenje na turniru, tako da ovaj meč rezultatski ništa nije odlučivao

03.08.2024. 23:12
  • Podeli:
oi 2024, odbojkaška reprezentacija srbije kanade, odbojkaši srbije - 3 avg 2024 - foto Reuters (2)-66ae8c05044be.webp Foto: Reuters

Odbojkaši Srbije su završili takmičenje na Olimpijskim igrama pobedom - u sjajnom meču Orlovi su igrali od očaja do sjaja - napravili su preokret posle ubedljivog vođstva Kanađana, pobedivši na kraju sa 3:2.

Izabranici Igora Kolakovića i pre ovog duela su izgubili sve šanse da nastave takmičenje na turniru, tako da ovaj meč rezultatski ništa nije odlučivao, mada u kontekstu predstavljanja zemlje, borbe za grb, dres i zastavu, jeste značio svima nama.

Zato nikome nije bilo drago kada su Kanađani očas posla poveli sa 2:0 u setovima - izgledalo je da će Orlovi za kraj pretrpeti maksimalan poraz i oprostiti se od Igara na ne baš prijatan način. Ipak, proradila je želja za dokazivanjem, želja da se pokaže ljudima da naša selekcija nije tek tako stigla na najveće svetsko sportsko takmičenje.

Zaigrali su angažovanije izabranici Igora Kolakovića i prilično sigurno došli do izjednačenja - 2:2, izborivši tako i peti set. A u petom setu, kako i dolikuje - drama. Ipak, više živaca u finišu imali su Srbi, koji su prvi stigli do dve meč lopte - 14:12. Avaj, to nije bilo dovoljno da se brzo reši pitanje pobednika, jer su Kanađani uspeli da izjednače.

Počela je potom igra poen za poen, u kojoj su naši odbojkaši uvek bili za korak bliže osvajanju meča, ali su ih Kanađani u tome sprečavali. Ipak, ni to nije moglo večno da traje - "samo" do 16:16 - Orlovi su osvojili naredna dva poena za 18:16 i zasluženo stigli do trijumfa za kraj učešća na Olimpijskim igrama.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()