Pala i Kuba: Srbija sve bliža završnom turniru Lige nacija

Ostaju još dva meča

07.07.2023. 08:33
  • Podeli:
odbojkasi-srbije-foto-oss.jpg

Odbojkaši Srbije savladali su Kubu rezultatom 3:2, po setovima 19:25, 25:23, 25:21, 22:25, 15:11 tako da ostaju u borbi za plasman na finalni turnir Lige nacija.

Petim trijumfom, Srbija se vratila na deveto mesto, a meč protiv Francuske, koji se igra u petak od 22.30 časova po našem vremenu, trebalo bi da bude odlučujući u trci za Gdanjsk.

Izabranici Igora Kolakovića imali su poteškoća u prvom, ali su u drugom setu uspeli da dominiraju, iako je početak bio težak. 

U drugom periodu, odbojkaši su pokazali najstabilniju igu, a Kubanci grešili. 

U srpskoj selekciji Dražen Luburić je osvojio 18, Miran Kujundžić 16, a Aleksandar Nedeljković 12 poena. Kod Kubanaca blistao je Erera sa 30, dok je Lopes postigao 14 poena.

Poslednji rival Kolakovićevim izabranicima biće Bugarska u subotu takođe od 22.30 sati.

Plasman na završni turnir Lige nacija izboriće osam najbolje plasiranih selekcija. Završni turnir LN je na programu od 19. do 23. jula u Gdanjsku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()