Pjastri na pol poziciji pred sprint trku: Ferštapen nije mogao dalje od trećeg mesta

Sprint trka na programu je od 19.30, dok će Velika nagrada Katara startovati sutra u 19.00.

07.10.2023. 17:02
  • Podeli:
Tan2023-10-0716212339_9 pol pjastri F1 formula AP PhotoDarko Bandic, Pool-652176c58b035.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic, Pool

Vozač Meklarena Oskar Pjastri startovaće sa pol pozicije sprint trku, pred trku Formule 1 za Veliku nagradu Katara, pošto je bio najbrži u kvalifikacijama.

Pjastri je ostvario vreme 1:24,454 minuta, odnosno bio je za 0,082 sekunde brži od svog klupskog kolege Landa Norisa.

Kao treći će sprint trku početi aktuelni šampion, vozač Red Bula Maks Ferštapen koji je za 0,192 sekunde bio sporiji od Pjastrija.

Ferštapen, koji je juče slavio u zvaničnim kvalifikacijama, već danas će u sprint trci imati priliku da osvoji treću uzastopnu titulu, a za to mu je dovoljno da bude najmanje šesti.

Četvrto vreme imao je vozač Mercedesa Džordž Rasel, ispred dvojca Ferarija Karlosa Sainca i Šarla Leklera. Do desete pozicije su još i Niko Hulkenberg, Serhio Peres, Fernando Alonso i Esteban Okon.

Sprint trka na programu je od 19.30, dok će Velika nagrada Katara startovati sutra u 19.00.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()