Ponovo dominira: Ferstapen pokorio i Japan

Naredna trka vozi se u Šangaju za Veliku nagradu Kine 21. aprila

07.04.2024. 10:09
  • Podeli:
ferstapen-6612545c6afcf.webp Foto: AP Photo/Hiro Komae

Holandski vozač iz Red Bula Maks Ferstapen pobedio je na trci za Veliku nagradu Japana u Formuli 1 na stazi Suzuka.

Trećim trijumfom u sezoni, a 57. u karijeri, aktuelni svetski prvak učvrstio je vođstvo u generalnom plasmanu sa 77 bodova, 13 više od i danas drugoplasiranog klupskog kolege Meksikanca Serhia Pereza.

Treće mesto osvojio je Karlos Sains junior iz Ferarija, a iza njega se plasirao još jedan vozač italijanskog tima Šarl Lekler.

Peti je bio Lando Noris u Meklarenu, šesti Fernado Alonso u Aston Martinu, a u Top 10 su još Džordž Rasel (Mercedes), Oskara Piastri (Meklaren), Luis Hamilton (Mercedes) i domaći vozač Juki Cunoda (Alfa Tauri).

Naredna trka vozi se u Šangaju za Veliku nagradu Kine 21. aprila.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()