Potpuna dominacija Delfina nad Izraelom: Strašan start Srbije na prvenstvu Evrope

Srbija će u drugom kolu grupe C Druge divizije, sedmog januara, igrati protiv Nemačke od 19 časova

05.01.2024. 18:26
  • Podeli:
Marko Radulovic-64a12c7fc8126.webp Foto: Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije deklasirala je Izrael rezultatom 22:1 (6:0, 5:0, 5:1, 6:0) u prvom kolu grupe C Druge divizije na Evropskom prvenstvu koje se održava u Hrvatskoj.

Pitanje pobednika nije se postavljalo nijednog trenutka, Srbija je dominirala od početka do kraja meča i na kraju stigla do više nego ubedljive pobede.  

Najbolji strelac u redovima Srbije bio je Marko Radulović sa četiri gola, a po tri su dali Strahinja Rašović, Sava Ranđelović, Radomir Drašović i kapiten Nikola Jakšić. Jedini gol za Izrael postigao je Nir Gros iz peterca.

Srbija će u drugom kolu grupe C Druge divizije, 7. januara, igrati protiv Nemačke od 19 časova, a u poslednjem kolu, 9. januara, igraće od 19 sati protiv Malte.

Direktan plasman u četvrtfinale EP izboriće po dve najbolje plasirane reprezentacije iz grupa A i B. Trećeplasirane i četvrtoplasirane selekcije iz grupa A i B igraće u osmini finala sa dve prvoplasirane reprezentacije iz grupa C i D.

Evropsko prvenstvo u vaterpolu, koje je oduzeto Izraelu zbog rata u toj državi, održava se u Zagrebu i Dubrovniku i trajaće od 4. do 16. januara 2024. godine. Titulu prvaka Evrope brani Hrvatska koja je kao domaćin slavila 2022. godine. 

EP je istovremeno i kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre, najbolje plasirana selekcija će u Pariz, uz napomenu da vizu već imaju Mađarska, Grčka i domaćin OI Francuska.

Srpkinje ubedljive protiv Turske

Vaterpolistkinje reprezentacije Srbije pobedile su danas selekciju Tursku sa 13:6 (2:2, 2:1, 5:0, 4:3), u prvom kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu. Srbiju je predvodila Ana Milićević sa pet golova, dok su Nada Mandić, Anja Švec i Hristina Ilić postigle po dva gola. Srbija će meč drugog kola igrati sutra od 13.30 časova protiv Rumunije.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()