Prvak sveta udario na NBA ligu i dobio aplauz novinara: SAD nije svet

Gledam finale NBA lige i iznad njih piše 'prvaci sveta'. Prvaci sveta, čega? pita se američki sprinter

28.08.2023. 13:11
  • Podeli:
Noah Lyles reuters-64ec6ce1b49bf.webp Foto: Reuters

Američki atletičar Noa Lajls privukao je veliku pažnju nakon što je otvoreno govorio o NBA ligi i stavovima Amerikanaca prema sportu van granica svoje zemlje.

Lajls dominira Svetskim prvenstvom koje se održava u Budimpešti. Tu je već osvojio zlatne medalje na 100 i 200 metara, a na konferenciji za medije privukao je veliku pažnju i izmamio aplauze svih prisutnih zbog svojih stavova prema mišljenju zemljaka.

Ovaj 26-godišnjak smatra netačnim stavove NBA zvezda i javnosti u SAD kada se nazivaju prvacima sveta. Nakon što preuzmu titulu u NBA, igrači sami sebe tradicionalno nazivaju prvacima sveta, ali je Lajls poručio da Sjedinjene Američke Države nisu svet.

Na konferenciji za medije posle trke poručio je da NBA nije svet i podsetio da se ta liga sastoji samo od timova SAD i Kanade. Novinari su se prvo nasmejali, ali su na kraju izlaganja počastili Lajlsa gromoglasnim aplauzom.

"Gledam finale NBA lige i iznad njih piše 'prvaci sveta'. Prvaci sveta, čega? Prvaci sveta SAD? Nemojte pogrešno da me shvatite, volim svoju državu, ali ona nije svet. Svetski prvak postaješ kada si najbolji na ovakvim prvenstvima kao u atletici gde se sve zemlje bore, napreduju, nose svoju zastavu kako bi pokazali da su tu. U NBA nema zastava. Moramo da učinimo više i tako da se predstavimo svetu", rekao je Lajls i izmamio veliki aplauz.

Takav stav Amerikanci imaju u pretežno svim sportovima. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()