Rođendan JSD Partrizan slave dva domaćina, u dva termina, na dve lokacije

Ove godine Sportsko društvo crno-belih klubova obeležava rođendan u najtežim trenucima u istoriji

04.10.2022. 10:16
  • Podeli:
JSD Partizan logo zlatni-1664871377311.webp Foto: KK Partizan

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan osnovano je pre 77 godina, 4. oktobra 1945. godine u Beogradu, pod nazivom Fiskulturno društvo Centralnog doma Jugoslovenske armije Partizan.

Tokom skoro osam decenija postojanja crno-beli su ostvarili fantastične rezultate, vaterpolisti su sedam puta bili prvaci Evrope, košarkaši jednom, a fudbaleri vicešampioni 1966, dok su članovi Partizana osvojili brojne medalje na najvećim svetskim takmičenjima.

Ove godine JSD Partizan obeležava rođendan u najtežim trenucima u istoriji, s obzirom na to da će se organizovati dve odvojene proslave.

Zvanični predsednik JSD i prvi čovek Košarkaškog kluba Ostoja Mijailović ima podršku većine klubova i proslava je od 20 sati u hotelu Hajat, dok će Fudbalski klub, na čelu sa Miloradom Vučelićem, koji ne priznaje MIjailovićev izbor i podneo je sudsku tužbu zbog neregularnosti, rođendan obeležiti od 15 sati na stadionu u Humskoj 1.

Sportsko društvo Partizan broji 27 klubova u 24 sporta. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()