Rukometašice Norveške treći put postale olimpijske šampionke

Bronza je pripala selekciji Danske

10.08.2024. 17:30
  • Podeli:
rukometna reprezentacija norveske reuters-66b780de28f1c.webp Foto: Reuters

Rukometašice Norveške postale su treći put u istoriji olimpijske šampionke pošto su u finalu ubedljivo savladale domaćina i sad već bivšeg šampiona Igara iz Tokija Francusku - 29:21.

Norvežankama je ovo treće zlato na Igrama, posle 2008. i 2012. vratile su se na vrh. U pobedničkom timu Heni Rejstad bila je najefikasnija sa osam golova, dok je Kari Bratset Dale postigla šest. Na drugoj strani Orlan Kanor postigla je pet golova.

Bronza je pripala Danskoj, koja je u skandinavskom duelu savladala Švedsku 30:25. Danskoj je ovo prva medalja na Igrama posle 20 godina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()