Selektor Hrvatske ne potcenjuje Srbiju: Možda nemaju rezultate, ali oni su olimpijski šampioni

Čini mi se da u toj reprezentaciji ima čak šest zlatnih olimpijaca iz Tokija, ističe Tucak

11.02.2024. 15:00
  • Podeli:
ivica-tucak-profimedia.jpg

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak izjavio je danas da njegov tim ima respekt prema Srbiji i dodao da njegov tim mora da pruži 100 odsto svojih mogućnosti ako želi da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva u Dohi.

Srbija je osvojila prvo mesto u grupi C i plasirala se u četvrtfinale SP, a Delfini su ujedno izborili i plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Hrvatska je u osmini finala savladala Kinu 22:4. Hrvatskoj je ovaj trijumf doneo plasman na OI u Parizu.

"Plasman na OI - to je ono što smo želeli. Rekao sam već da Hrvatska mora da bude na OI. To je ono što pripada našoj reprezentaciji. Ovo je neko olakšanje, a sada ćemo da pokušamo da napravimo sve da ovaj turnir završimo na najbolji mogući način", rekao je Tucak, prenosi hrvatski "Indeks".

On je istakao da njegov tim ima maksimalan respekt prema vaterpolo reprezentaciji Srbije.

"Možda ne postižu najbolje rezultate u poslednje dve, tri godine, ali su oni ipak olimpijski šampioni. Čini mi se da u toj reprezentaciji ima čak šest zlatnih olimpijaca iz Tokija. Na to ne bi trebalo više ništa da se doda. Međutim, verujem da možemo da ih pobedimo, imamo snagu za to, ali ćemo morati da odigramo sa 100 odsto svojih mogućnosti", zaključio je Tucak.

Utakmica između Srbije i Hrvatske biće odigrana u utorak od 17 sati.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()