Šok u Parizu: Španovićeva i Gardaševićeva bez finala u skoku udalj

Velika šteta

06.08.2024. 12:13
  • Podeli:
gardasevic spanovic-66b1f6d4d60bb.webp Foto: REUTERS

Srpske atletičarke Ivana Španović i Milica Gardašević nisu uspele da se plasiraju u finale discipline skok udalj na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srpska atletika neće imati predstavnice u finalu discipline skoka udalj na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto Ivana Španović i Milica Gardašević nisu uspele da prebrode kvalifikacije.

Ivana Španović je prestupila u prvoj seriji, u drugoj je skočila 6,51, što je njen najbolji skok ove sezone, dok je u trećoj zabeležila skok od 6,31, što nije bilo dovoljno da kvalifikacije završi među 12 najboljih takmičarki.

Milica Gardašević je jedini ispravan skok imala u prvoj seriji - 6,48, dok je u naredne dve prestupila.

Španovićeva je zauzela 16, a Gardaševićeva 18. mesto u generalnom plasmanu. U finale je prošlo najboljih 12 atletičarki.

Samo četiri skakačice su preskočile kvalifikacionu normu od 6,75. Najdalje je skočila Amerikanka Tara Dejvis - 6,90. Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je Larisi Japkino (6,87), dok je treća Nemica Malaika Mihambo (6,86), aktuelna evropska prvakinja iz Rima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()