SP: Nova pobeda, odbojkašica Srbije, bez izgubljenog seta

Srbija je nezaustavljiva u drugom delu Svetskog prvenstva, baš kao što je bila u prvoj grupnoj fazi

07.10.2022. 19:00
  • Podeli:
Odbojkašice Srbije_FIVB-1664465586830.webp Foto: FIVB

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Tajlanda sa 3:0 (25:23, 25:17, 25:15) u meču 3. kola grupe F druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Lođu.

Srbija, koja je aktuelni svetski šampion, još ranije je izborila plasman u četvrtfinale SP. Srbija je prva na tabeli sa 23 boda. Naša selekcija je na ovom SP ostvarila osam pobeda uz samo dva izgubljena seta. Tajland je šesti sa 10 bodova.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Ana Bjelica sa 15 poena, dok je Bojana Milenković zabeležila 14. U poraženoj ekipi najbolja je bila Kokram Pimpičaja sa osam poena.

Srbija će u subotu od 17.30 sati u poslednjem kolu grupe F igrati protiv selekcije Turske.

Plasman u četvrtfinale izboriće po četiri najbolje plasirane selekcije iz grupa E i F. Četvrtfinala će biti odigrana 11. oktobra u Gljivicama i Apeldornu.

U četvrtfinalu će igrati rivali iz iste grupe: F1 - F4 i F2 - F3, odnosno E1 - E4 i E2 - E3, a pobednici će se sastati u polufinalu SP.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()